Er hunden eller katten din dehydrert?Her er hva du skal se etter

Lurer du noen gang på om hunden eller katten din får nok vann?Vel, du er ikke alene!Hydrering er et viktig tema for alle dyreeiere, spesielt i varmt vær.
Visste du?
10 % av hunder og katter vil oppleve dehydrering på et tidspunkt i livet.
Valper, kattunger og eldre kjæledyr er mer utsatt for dehydrering.
Kjæledyr som er aktive, lever i varmt klima eller har medisinske tilstander som påvirker deres evne til å regulere kroppstemperaturen har økt risiko for dehydrering.

Det er mange grunner til at kjæledyrhydrering er så viktig.For det første hjelper vann med å regulere kroppstemperaturen.Når kjæledyr er dehydrert, kan de ikke svette like effektivt, noe som kan føre til overoppheting.Vann bidrar også til å skylle giftstoffer ut av kroppen og holde fordøyelsessystemet i gang jevnt.I tillegg er vann avgjørende for hjernens funksjon.Dehydrerte kjæledyr kan bli sløve, forvirrede eller til og med få anfall.Og hvis dehydrering er alvorlig nok, kan det til og med være dødelig.
Hvor mye vann trenger kjæledyr?
●Hunder trenger 1 unse vann per kilo kroppsvekt per dag
●Katter 3,5 til 4,5 gram vann per 5 pund kroppsvekt per dag
Kjæledyrets aktivitetsnivå, klimaet de lever i kan påvirke væskenivået som er nødvendig for å holde dem friske.Hvis kjæledyret ditt er overvektig, er det mer sannsynlig at de blir dehydrert.Visse medisiner kan også påvirke kjæledyrets hydreringsbehov.
Tegn på dehydrering
●Hud: Huden skal være elastisk og springe raskt tilbake når den klemmes.Hvis huden forblir i klem, er kjæledyret ditt sannsynligvis dehydrert.
● Tannkjøtt: Tannkjøttet skal være fuktig og rosa.Hvis tannkjøttet er tørt eller blekt, er kjæledyret ditt sannsynligvis dehydrert.
●Øyne: Øynene skal være lyse og klare.Hvis øynene er sunket, er kjæledyret ditt sannsynligvis dehydrert.
●Sløvhet: Kjæledyret ditt kan være mindre aktivt enn vanlig.
●Økt tørste: Kjæledyret ditt drikker kanskje mer vann enn vanlig.
●Oppkast eller diaré: Hvis kjæledyret ditt kaster opp eller har diaré, snakk med veterinæren din umiddelbart.

Tips for å holde kjæledyret ditt hydrert
●Hold ferskvann tilgjengelig til enhver tid.Plasser flere boller i hele huset, og vurder å bruke en kjæledyrvannfontene for å holde vannet friskt og i bevegelse.
●Tilby våt- eller hermetikkmat.Disse matene inneholder mer vann enn tørrfôr, noe som kan hjelpe kjæledyret ditt å holde seg hydrert.
●Tilsett vann til hundens eller kattens tørrfôr.Dette er en enkel måte å øke vanninnholdet i hundens diett på.
●Gi hunden din isbiter å tygge på.Dette er en forfriskende måte for hunden din å holde seg hydrert, spesielt på varme dager.
●Tilby kjæledyrsikker frukt med høyt vanninnhold.Meloner, jordbær og andre frukter er en fin måte å tilføre fuktighet til kjæledyrets kosthold.
●Sjekk med veterinæren din om hundens medisiner kan forårsake dehydrering.Noen medisiner kan føre til dehydrering, så det er viktig å snakke med veterinæren din hvis du er bekymret.
●Begrens utendørsaktivitet på varme dager.Sørg for at kjæledyret ditt har rikelig med skygge og vann når de er ute, og unngå lange turer eller leketid på varme dager.
●Gi kjæledyret ditt et kjølig sted å hvile.Et skyggefullt sted i hagen, et kjølig rom i huset ditt eller et barnebasseng fylt med kaldt vann kan hjelpe kjæledyret ditt å holde seg kjølig og hydrert.

Kjæledyrhydrering er et viktig tema som alle dyreeiere bør være oppmerksomme på.Ved å følge disse tipsene kan du hjelpe kjæledyret ditt til å holde seg hydrert og sunn

nyheter 4


Innleggstid: Jul-08-2023